Nieuws

Door admin, 30 juni 2024

Zolang de huidige leden en oud-leden zich kunnen herinneren repeteert het Leids Harmonie Orkest in het Jeugddorp in Leiden Zuid. Maar helaas wordt dit idilische park opgeheven en moesten we dus een nieuwe plek zoeken. We zijn heel erg blij dat de school De Thermiek ons de gelegenheid biedt om vanaf komende september elke woensdagavond in hun aula repeteren.

Vanaf 4 september 2024 is ons adres dus: 

De Thermiek, Blauwe Vogelweg 1, 2333 VK Leiden. 

Door admin, 5 mei 2024

Op 5 mei trapte het Leids Harmonie Orkest het muziekseizoen van de Waterlieconcerten in De Leids Hout af. Deze concerten worden georganiseerd door de Vrienden van De Leidse Hout. De zon scheen en er was bijna geen wind, dus het toegestroomde publiek kon perfect van onze muziek genieten. Volgend jaar er aan denken om WD40 voor de schommels mee te nemen...

Door admin, 11 april 2024

Afgelopen zondag was het feest in het K&G gebouw aan de Rijpweg: Excelsior Pijnacker en het Leids Harmonie Orkest lieten prachtige muziek horen. Pijnacker brak het ijs met inspirerende melodieen en het LHO liet zich na de pauze van haar beste kant horen. Er waren meer kaarten verkocht dan er stoelen waren, zodat een deel van de toehoorders moest staan. Toch bleef iedereen tot het einde toe genieten van de heerlijke muziek. Hulde aan de twee orkesten en natuurlijk aan onze gezamelijke dirigent Harry Tazelaar.

Door admin, 9 december 2023

Na vele gesprekken en drie proefdirecties is de beslissing genomen: Harry Tazelaar is onze nieuwe dirigent. Harry is een geschoold (bas-)trombonist met een indrukwekkende ervaring in het dirigeren van blaas- en harmonie-orkesten. Zijn muzikaliteit en inspirerende manier van dirigeren spraken ons direct aan. Vanaf half november heeft hij het stokje over genomen van onze concertmeester Josien van der Tweel.